Ob tej priložnosti vas vabimo k sodelovanju in vas prosimo za pomoči pri izpeljavi prireditve. Vsak vaščan vasi Mezgovci ob Pesnici (in tudi vsi drugi, ki bi nam želeli pri prireditvi pomagati) nam lahko pomaga na različen način: Prosimo Vas najdite svoj najboljši možen prispevek k prireditvi:

  • Pomagate lahko z darovanjem izdelkov za srečelov. V kolikor ste pripravljeni podariti kakšno malenkost za srečelov, vas prosimo, da to pripravite. Obiskali vas bomo od srede dalje, veseli bomo tudi če sami prinesete izdelke do nas, saj bomo kar nekaj popoldnevov preživeli v gasilsko vaškem domu.

  • Pomagate lahko tudi z kulinaričnimi dobrotami, katere bomo predstavili na razstavi, ki bo v gasilsko vaški dvorani. V kolikor boste pripravljeni narediti večjo količino dobrot, bomo nekaj spakirali tudi za prodajo na naši tržnici. (Pripravite lahko drobno pecivo, kremno pecivo, pogače, mlečne izdelke,… verjamem, da vam ne bo zmanjkalo idej.) Kulinarične dobrote za razstavo in prodajo bomo zbirali v soboto, 15. junija od 8. do 12. ure.

 

  • Pomagate lahko pri pripravi in pospravljanju prireditvenega prostora. Po večletnih izkušnjah lahko trdimo, da vsak par rok doprinese svoj delček sestavljanke, katero moramo vsi skupaj sestaviti v celoto, če hočemo uspešno izpeljati prireditev. Tudi na videz nepomemben košček je za celoto zelo pomemben.

 

  • Lahko nam pomagate na sami prireditvi. Ko slišimo veselica verjetno najprej pomislimo na ansambel in šanke. Za glasbo poskrbijo drugi, ko pa omenimo šank so tu naši ljudje, kelnarji za šankom, kelnarji ki skrbijo za obiskovalce pri mizah, ljudje ki skrbijo za dostavo pijače iz hladilnika do šanka. To pa še daleč ni vse. Nekdo mora poskrbeti za varovanje na prireditvi, za varno parkiranje, za umiritev prometa v okolici. Spet drugi morajo skrbeti za razstavo, pripravo in prodajo kulinaričnih dobrot in hrane. Tudi za praznenje košev in čistočo mora nekdo poskrbeti. Ko vse ljudi, ki delajo na prireditvi prešteješ prideš do 100. 100 ljudi, ki je nesebično pripravljenih pomagati pri izvedbi naše tradicionalne prireditve, katera skrbi za prepoznavnost vasi Mezgovci ob Pesnici in občine Dornava.

 

  • Pomagate nam lahko tudi kot sponzor ali donator. Hvala vsem, ki ste nam v teh letih že pomagali in ki nam še boste.