V Mezgovcih ob Pesnici je v soboto 16. marca potekala že 59. tradicionalna prireditev namenjena ženskam in materam ob prazniku žena in materinskem dnevu, ki jo praznujemo v mesecu marcu. V prijetnem ambientu dvorane so se obiskovalci zbrali, da bi prisluhnili bogatemu kulturnemu programu v katerem je nastopalo več kot 30 nastopajočih.

Ta poseben dan, posvečen vsem vsem ženskam in materam je na obraze le teh prinesel radost in nasmehe, saj so nastopali otroci, ki so svojimi pesmimi namenjenimi prav njim polepšali večer vsem obiskovalcem. Otroci so zbrane navdušili s svojimi izmenimi talenti in iskrivimi nastopi. Nekateri so recitirali, drugi so peli ali igrali na različne inštrumente. Kulturni program so s skupno pesmijo zaključili otroci z ljudsko pesmijo Mi se imamo radi. V samem kulturnem programu so se predstavili tudi pevci Okteta Dornava.

Medtem, ko smo zbrani uživali v nastopih otrok sta se voditelja skozi celoten program spominjala pomena žensk in mater, ki v naših življenjih puščajo močan in neizbrisen pečat. Nastopajoči so zbranim materam in ženam izkazali spoštovanje in ljubezen, zavedajoč se njihovega neprecenljivega prispevka k našemu vsakdanjiku. Prihajajoči materinski dan je namreč poseben dan, ko se ozremo na vloge in prispevke mater v naših življenjih. To je dan, ko se zahvalimo za njihovo nesebično ljubezen, žrtvovanje in brezpogojno podporo, ki jo nudijo svojim otrokom in družinam. Vsakokrat, ko se spomnimo mater, se zavedamo, da so prav one temelj našega življenja. Praznovanje materinskega dneva je zato pomembno saj nam omogoča, da izrazimo hvaležnost do vseh mater. To je priložnost, da jih javno počastimo in pokažemo, kako zelo cenimo njihovo delo in prisotnost v naših življenjih.

Tokratna prireditev je bila izvedena že 59-tič.  Prihodnje leto bodo člani Prostovoljnega gasilskega društva Mezgovci ob Pesnici organizirali že jubilejno 60. prireditev namenjeno ženskam in materam ob njihovih dveh praznikih, ki jih obeležujemo v mesecu marcu. Vse lepo vsem materam ob njihovem prihajajočem materinskem dnevu želijo gasilci PGD Mezgovci ob Pesnici.