Veselo dvodnevno dogajanje na Čarobnem vikendu v Mezgovcih ob Pesnici je bilo polno pristnih nasmehov in iskric v očeh. Otroci od blizu in daleč so se v petek 15. In soboto 16. decembra lahko slikali z božičkom v njegovih saneh in si ogledali božičkovo hišo.

Pester dvodnevni program je bil nadgrajen še z veliko razstavo izdelkov na temo snežakov na kateri so med drugim sodelovali otroci iz vrtca in OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, uporabniki Doma upokojencev Ptuj kakor tudi posamezniki in posameznice iz različnih koncev Slovenije. Celotna razstava izdelkov bo tudi digitalizirana in bo kot takšna ostala trajen spomin in si jo bo v prihajajočih dneh mogoče ogledati na spletni strani www.mezgovci.si.

Na prireditvenem prostoru sta bili postavljeni tudi dve stojnici z izdelki malih škratkov in učencev 9. razreda osnovne šole. Obiskovalci so imeli možnost zapisati lepe praznične želje na predpripravljene otroške voščilnice in jih nasloviti na njihove najdražje ter jih takoj poslati po pošti.

Na prireditvi Čarobni vikend so bili na voljo brezplačni topli napitki in vaflji. Prvi dan dogajanja so ob otroških božičnih delavnicah in krasenju smreke popestrili še nastopajoči glasbeniki ter plesalci v okviru prazničnega koncerta. Drugi dan pa sta odlično gledališko predstavo Škratka Katka odigrala Sandi Žuran in Dunja Zupanec. Na predstavi, kjer so bili prisotni tudi zažgani piškotki ni manjkalo dobre volje in velikega aplavza. Na koncu se je otrokom pridružil še božiček ter jih obdaril ter kasneje z otroki tudi zaplesal. Večer se je prehitro končal in organizatorji se zahvaljujejo vsem za obisk ter vam želijo lepe prihajajoče praznične dni.

 

Hvala vsem sponzorjem. Spodaj si lahko ogledate še nekaj fotoutrinkov letošnje prireditve.