V soboto 18. junija 2022 je bil v Mezgovcih ob Pesnici izpeljan, za celotno vas, zelo pomemben dogodek, OTVORITEV GASILSKO VAŠKEGA DOMA MEZGOVCI OB PESNICI. Otvoritev se je odvijala ob praznovanju 19. dneva gasilca gasilske zveze občine Dornava. Dogodek smo popestrili z mimohodom gasilcev in gasilske opreme, kulturnim programom in uradno otvoritvijo gasilsko vaškega doma, ter blagoslovom. Z jedačo in pijačo smo pogostili vse prisotne na prireditvi. Za tem je sledila veselica z ansamblom MODRIJANI.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste pomagali pri izvedbi prireditve, ter na sami prireditvi sodelovali na gasilski paradi, pomagali pri postavljanju in podiranju šotora ter pri pripravi prireditvenega prostora, vsem, ki ste pomagali pri ureditvi ter čiščenjem okolice in objekta, varovanju, zapori cest, strežbi in še raznih drugih delih, katerih na taki prireditvi nikoli ne zmanjka.

Hvala tudi vsem sponzorjem in donatorjem, ki nas skozi vsa leta spremljate na naši tradicionalni prireditvi OD PAŠE DO SIRA, kateri pa smo se v tem letu odpovedali zaradi nezdružljivosti tako pomembnih prireditev.