59. Materinski dan uspešno izpeljan

V Mezgovcih ob Pesnici je v soboto 16. marca potekala že 59. tradicionalna prireditev namenjena ženskam in materam ob prazniku žena in materinskem dnevu, ki jo praznujemo v mesecu marcu. V prijetnem ambientu dvorane so se obiskovalci zbrali, da bi prisluhnili bogatemu...

Vabilo – 59. tradicionalna prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu

Vabimo vas na 59. tradicionalno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, v gasilsko - vaško dvorano v Mezgovce ob Pesnici. Prireditev bo v soboto 16. marca 2024 ob 19.00 uri. Po kulturnem programu sledi zabava z ansamblom izbira. Po starem običaju s seboj...

Otroške ustvarjalne delavnice

V nedeljo 10. marca so potekale v Vaško gasilskem domu v Mezgovcih ob Pesnici otroške ustvarjalne delavnice. Otroci, starši in dedeki ter babice so skupaj ustvarjali različne izdelke ob materinskem dnevu. Od risanja, leplenja in rezanja pa vse do zabave za otroke....

INFORMACIJE

O DRUŠTVU

KONTAKT

POSTANI ČLAN

INFORMACIJE

DOHODNINA

NAJEM PROSTOROV

Velika dvorana

144 m2 (9m x 16m), V dvorani je 120 pisarniških stolov, 14 zložljivih miz velikosti 180 x 80 cm in 9 zložljivih miz velikosti 120 x 80 cm.

Sejna soba

63 m2 (9m x 7m). V veliki sejni sobi je lahko do 43 pisarniških stolov, 2 mizi velikosti 140 x 80 cm.

 

Galerija

64 m2 (16m x 4m). V sobi je računalnik, WII igralna konzola s televizijo, hladilnik, 5 računalniških miz, šank, namizni nogomet, papasan stola, sedežna garnitura.

 

GASILSTVO V MEZGOVCIH OB PESNICI

 

Gasilstvo ima v naši vasi dolgoletno tradicijo. Od leta 1939 se aktivno ukvarjamo z gasilstvom. V letu 2018 smo zrušili naš stari gasilski dom in pričeli s pripravami na gradnjo novega. Danes smo še posebej veseli druženja v našem novem in sodobno opremljenem gasilsko vaškem domu, ki smo ga v uporabo prejeli leta 2022.

V letu 1999 smo v našem društvu nabavili vozilo Mercedes Benz SPRINTER. Istočasno smo izvedli nadgradnjo s katero je vozilo pridobilo oznako GV-1. Deset let kasneje smo ga nadgradili in opremlili z visokotlačno črpalko z 300 litrskim rezervoarjem za vodo in hitro napadalno cevjo dolžine 50 metrov, s katero lahko pristopimo k takojšnjemu gašenju.

V letu 2023 smo naše vozilo posodobili z novimi svetlobnimi lučmi ter ga na novo preobuli in posodobili ostalo opremo. Prav tako smo polepšali njegov izgled z novimi označbami.

Ob 80 letnici našega gasilskega društva smo v letu 2019 izdali zbornik o našem gasilskem društvu. Vse od začetkov do danes. Prelistajte ga tukaj.

Gasilski prapor

Kako pravilno uporabiti?

Na vsakem gasilniku in defibrilatorju se nahajajo navodila za uporabo, vendar pa je branje le-teh tik pred uporabo oteženo. Preberite si jih sedaj, da potem ne bo prepozno.